Marea Britanie înăsprește regulile pentru sosirile internaționale, pe măsură ce noua variantă de coronavirus se răspândește

Marea Britanie analizează să introducă mai multe testări tuturor persoanelor care au sosit din străinătate, în timp ce se autoizolează pentru a se apăra împotriva noilor variante ale virusului care provoacă COVID-19, a declarat marți un ministru.

Companiile aeriene au fost îngenunchiate de pandemie, restricțiile de călătorie forțând firme cu o creștere rapidă, precum Norwegian, să lupte pentru supraviețuire, în timp ce nume consacrate precum British Airways au strâns bani și au concediat mii de angajați.

ITV a raportat că toate sosirile internaționale ar trebui să fie testate pentru COVID-19 în a doua și a opta zi de autoizolare.

„Ne uităm în permanență la perfecționarea abordării noastre către frontieră pur și simplu pentru că există riscul ca noi variante să vină din alte țări, din întreaga lume”, a declarat secretarul de mediu George Eustice pentru Times Radio.

„Până nu vom lansa complet vaccinul și nu vom identifica o modalitate de a putea actualiza vaccinul pentru a face față noilor provocări, trebuie să fim atenți cu privire la călătoriile internaționale”, a spus el.

Sosirile în Anglia trebuie să aibă în prezent dovada unui test COVID-19 negativ în ultimele trei zile și apoi să se autoizoleze timp de 10 zile de la plecare.

Guvernul britanic ar trebui să solicite călătorilor care sosesc din punctele fierbinți COVID-19 să se pună în carantină în hoteluri începând cu 15 februarie.

Dar guvernul este încă în discuții cu hotelurile cu privire la măsurile care au fost introduse în locuri precum Australia în martie 2020.

„Aceste discuții nu s-au încheiat încă, așa că încă nu există hoteluri”, a declarat Eustice pentru LBC Radio.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata