Marea Britanie, “o ţară periculos de leneşă şi inactivă”

Un studiu realizat de o asociatie caritabila care administreaza mai multe spitale din Marea Britanie pune in evidenta inactivitatea in crestere a britanicilor, fenomen ce risca sa agraveze obezitatea, scrie cotidianul francez Liberation.

Situatia este grava: britanicii au devenit atât de lenesi, incât unul din sase ar renunta sa zappeze daca telecomanda televizorului s-ar strica, 59% prefera sa ia liftul in loc sa urce doua etaje si o treime dintre ei (36%) nu mai alearga sa prinda autobuzul.

Aceste cifre figureaza intr-un sondaj realizat de asociatia de caritate Nuffield Health, efectuat pe un esantion reprezentativ de peste 2.000 de adulti.
Trei sferturi din persoanele intervievate s-au declarat prea obosite la sfârsitul zilei pentru a mai avea relatii sexuale cu partenerul si aproape doua treimi din cele 654 persoane care au copii au recunoscut ca nu se mai joaca cu ei din aceleasi motive.

Pentru cei care au elaborat studiul, nimic nu este surprinzator in contextul in care un copil din sase este considerat obez inainte sa mearga la scoala, conform cifrelor Ministerului Sanatatii.

“Daca nu tratam aceasta problema, o intreaga generatie nu va mai putea duce la capat sarcini elementare”, a spus doctorul Sarah Dauncey de la Nuffield Health.

“Mâncarurile fast-food, telecomanda si chiar cumparaturile pe internet fac din Marea Britanie o tara periculos de lenesa si inactiva”, adauga ea.

Obezitatea este o problema majora de sanatate in Regatul Unit. Portivit Ministerului Sanatatii, 9.000 de persoane mor prematur in fiecare an din cauza ca sunt supraponderale.

Conform cercetatorilor de la departamentul de epidemiologie si de sanatate publica al University College London, aproape o treime din englezi, adica 13 milioane de persoane, vor fi obeze in 2012 daca actuala tendinta se mentine, avertizeaza in incheiere studiul citat de cotidianul Liberation.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata