Maree neagră în nord-estul Chinei: unele plaje şi o insulă au fost închise

32

Mai multe plaje şi o insulă turistică de lângă portul Dalian (nord-estul Chinei) au fost închise din cauza unei marei negre care afectează şi livrările de ţiţei, au anunţat miercuri mass-media chineze.

Turiştii nu au acces pe insula Bangchui şi pe plajele din Dalian, în timp ce autorităţile depun uriaşe eforturi pentru curăţirea petei de petrol, care se întinde pe o suprafaţă de 183 de kilometri pătraţi, conform China Daily, citat de AFP.

La operaţiunile de curăţire participă sute de soldaţi, voluntari şi zeci de nave pentru recuperarea petrolului, fiind folosite bacterii “mâncătoare de petrol”.

Au fost deversate aproximativ 1.500 tone de ţiţei, până în prezent fiind recuperate cel puţin 460 de tone, conform Xinhua.

Dalian este un important oraş industrial şi cel de-al doilea port chinez ca importanţă pentru importul ţiţeiului.

Activitatea portuară a fost reluată parţial, au fost curăţite rutele de acces ale tancurilor petroliere, dar aprovizionarea cu carburant continuă să fie afectată, iar rafinăriile din Dalian folosesc stocurile de ţiţei existente, pentru a evita orice impact asupra preţului benzinei, conform agenţiei de presă chineze.

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online