Marriott preia rivalul Starwood Hotels pentru 12,2 miliarde de dolari

Cel mai mare lanț de hoteluri din SUA, Marriott International, a anunțat luni că va prelua compatriotul Starwood Hotels & Resorts Worldwide într-o tranzacție mixtă în valoare de 12,2 miliarde de dolari care va da naștere celui mai mare grup hotelier din lume, cu aproximativ 5.500 de proprietăți în peste 100 de țări, transmite Reuters.

Conform unui acord aprobat de consiliile de administrație ale celor două companii, acționarii Starwoord vor primi 0,92 acțiuni Marriott clasa A și doi dolari în numerar pentru fiecare titlu Starwood pe care îl dețin, ceea ce corespunde cu 37% din capitalul noii entități.

Oferta evaluează fiecare acțiune Starwood la 72,08 dolari, un discount de aproximativ 4% față de cotația înregistrată vineri seară. De asemenea, Marriott va extinde componența consiliului său de administrație, de la 11 până la 14 membrii, după încheierea acestei tranzacții, așteptată să aibă loc la jumătatea anului 2016.

Grupul Starwood, proprietarul lanțurilor de hoteluri St. Regis și Sheraton, a anunțat încă din luna aprilie că analizează mai multe opțiuni strategice iar în luna iulie a purtat discuții cu mai mulți posibili investitori, printre care InterContinental Hotels Group, Wyndham Worldwide și mai multe fonduri suverane de investiții.

Compania rezultată în urma tranzacției dintre Marriott și Starwood Hotels va deține sau va avea în franciză peste 5.500 de hoteluri cu aproximativ 1,1 milioane camere la nivel global și, de asemenea, va oferi Marriott o prezență mai mare pe piețele din afara SUA. Comparativ, al doilea mare grup hotelier este Hilton Worldwide cu 4.400 de proprietăți și aproximativ 720.000 de camere.

Grupul Marriott are un portofoliu compus din peste 20 de mărci de hoteluri printre care Courtyard, Fairfield Inn, Ritz — Carlton, Bulgari Hotels și JW Marriott Hotels. În România, JW Marriott Bucharest Grand Hotel este un hotel de cinci stele din București, deschis în anul 1999. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: marriott.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata