Masca nu mai reprezintă un obstacol pentru noul sistem de recunoaștere facială NEC

43

NEC, mai corect NEC Corporation, este o companie japoneză importantă de electronice, IT și comunicații care a fost fondată în anul 1899.
NEC Corp din Japonia a lansat un sistem de recunoaștere facială care identifică oamenii chiar și atunci când poartă măști de protecție, adaptându-se la un nou stil de viață devenit normal în care acoperirea feței a devenit o formă cheie de protecție împotriva răspândirii coronavirusului.
Firma lucrase deja la un sistem care să răspundă nevoilor persoanelor alergice care poartă măști – o practică obișnuită în Japonia – când pandemia COVID-19 a determinat-o să accelereze dezvoltarea.

„Nevoile au crescut și mai mult datorită situației coronavirusului, deoarece starea de urgență (anul trecut) a continuat mult timp, așa că am introdus această tehnologie pe piață”, a spus Shinya Takashima, asistent manager al diviziei de platforme digitale NEC, pentru Reuters.

Sistemul determină când o persoană poartă o mască și cântărește părțile care nu sunt acoperite, cum ar fi ochii și zonele înconjurătoare, pentru a verifica identitatea subiectului. Utilizatorii înregistrează o fotografie a feței lor în avans.

NEC spune că verificarea durează mai puțin de o secundă și pretinde o rată de precizie mai mare de 99,9%.

Sistemul poate fi utilizat la porțile de securitate din clădirile de birouri și alte facilități. NEC testează, de asemenea, tehnologia pentru plăți automate la un magazin fără vânzător din sediul central din Tokyo.
NEC a refuzat să dezvăluie prețul sistemului. Acesta vizează 100 de miliarde de yeni (970 milioane de dolari) în vânzări în anul fiscal 2021 pentru activitatea sa de biometrie și analiză video, care include sistemele sale de tehnologie facială.

Noul sistem a fost pus în vânzare în octombrie, iar printre clienți se numără Lufthansa și Swiss International Airlines, a spus Takashima.

Recunoașterea facială înseamnă că nu trebuie să produci un card de securitate, care poate fi pierdut sau furat, și, de asemenea, ajută la prevenirea răspândirii germenilor de la atingerea suprafețelor, a spus Takashima.

„Verificarea fără atingere a devenit extrem de importantă datorită impactului coronavirusului”, a spus el. „În viitor sperăm să contribuim la siguranță și liniște sufletească prin consolidarea eforturilor în acea zonă”.

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online