Măsurile de carantinare se relaxează în Marea Britanie, dar Boris Johnson îndeamnă la precauție

39

Ordinul de blocare la domiciliu al Angliei s-a încheiat luni, cu persoane cărora li s-a permis întâlnirea în grupuri de șase persoane pentru prima dată, în aproape trei luni, deși premierul Boris Johnson a cerut prudență din cauza creșterii cazurilor de coronavirus în Europa.
Johnson a anunțat un al treilea blocaj național în Anglia pe 4 ianuarie, dar a spus că intenționează să continue o cale „precaută și ireversibilă” în afara restricțiilor, susținută de o lansare rapidă a vaccinurilor COVID-19.

Acest lucru contrastează cu o mare parte din Europa, cu Germania și Franța, printre țările care se luptă cu un al treilea val de infecții și spitalizări COVID-19.

Johnson a avertizat, de asemenea, că variantele de coronavirus prezintă un risc pentru lansarea vaccinului din Marea Britanie, care este al patrulea cel mai rapid din lume după Israel, Emiratele Arabe Unite și Chile.

„Trebuie să rămânem precauți, cazurile crescând în toată Europa și noile variante amenință lansarea vaccinului”, a spus Johnson.
„În ciuda servituților de astăzi, toată lumea trebuie să respecte regulile, să-și amintească să dezinfecteze mâinile, spațiul, să-și acopere gura și nasul și să se prezinte la un vaccin când sunt chemați”.

De luni, până la șase persoane, sau două gospodării, în Anglia se pot întâlni în exterior, în timp ce facilitățile sportive în aer liber, cum ar fi piscinele, terenurile de tenis și baschet pot fi utilizate, cu limite de contact social.

Dar schimbări mai substanțiale, inclusiv redeschiderea unor servicii non-esențiale de ospitalitate cu amănuntul și în aer liber, nu vor avea loc până cel mai devreme pe 12 aprilie, locurile de divertisment interioare rămânând închise până la, cel puțin, 17 mai.

Cu reguli relativ stricte încă în vigoare, o nouă campanie de informare publică care arată modul în care aerul proaspăt reduce riscul de transmitere, ca parte a eforturilor de a reaminti oamenilor să nu intre în interior în timp ce socializează.

„Dovezile sunt foarte clare că spațiile exterioare sunt mai sigure decât în ​​interior. Este important să ne amintim acest lucru pe măsură ce trecem la faza următoare “, a declarat directorul medical din Anglia, Chris Whitty.

Guvernul va înființa, de asemenea, un nou Birou pentru Promovarea Sănătății pentru a ajuta la combaterea obezității, îmbunătățirea sănătății mintale și promovarea exercițiilor fizice.

Obezitatea este un factor de risc major pentru COVID-19, iar Johnson însuși a spus că este „prea gras” când s-a îmbolnăvit grav de COVID-19 anul trecut.

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online