Merkel: Sancţiunile UE la adresa Rusiei nu vor fi, probabil, anulate la primăvară

40

Cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, nu consideră necesară anularea, din cauza situației economice din Rusia, a sancțiunilor Occidentului împotriva acestei țări.

De asemenea, potrivit unor declarații făcute de Merkel pentru cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung, este puțin probabil ca restricțiile Uniunii Europene (UE) la adresa Moscovei, impuse ca urmare a situației din Crimeea, să fie anulate la primăvară, informează vineri agenția de presă TASS.

‘Sancțiunile pe linia UE acționează de un an. La primăvară vom analiza ce trebuie făcut în continuare cu acele măsuri restrictive la care ne-am decis după alipirea Crimeii (la Rusia). Judecând după situația actuală, aceste măsuri vor rămâne în vigoare’, a declarat Merkel.

În același timp, potrivit TASS, cancelarul federal a evitat să dea un răspuns cu privire la efectul pe care le-au avut măsurile Occidentului. ‘Când și cum vor avea efect astfel de sancțiuni și dacă vor avea ele efect, ce ar fi fost dacă acesta nu existau — sunt probleme de domeniul speculațiilor’, a subliniat Angela Merkel. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online