Michael Schumacher a făcut o pneumonie care-i agravează situaţia

Fostul pilot german de Formula 1 Michael Schumacher a contractat o pneumonie în timpul stării de comă în care a fost indus în clinica de la Grenoble, unde a fost transportat după un grav accident de schi în staţiunea Meribel din Alpii francezi, relatează ziarul Bild.

Medicii au constatat afecţiunea pulmonară săptămâna trecută şi au început să-i administreze septuplului campion mondial antibiotice puternice.

Pneumonia, o afecţiune gravă şi mortală în cazuri extreme, a fost detectată la două săptămâni după ce medicii francezi au anunţat că au început procesul de trezire a lui Schumacher din coma artificială. Complicaţia pulmonară afectează şi mai mult şansele sale de recuperare.

Bild nu are informaţii dacă pneumonia a întrerupt sau anulat procesul de trezire din comă.

Managerul lui Schumacher, Sabine Kelm, a calificat ca speculaţii informaţiile ziarului german privind noua complicaţie apărută. Săptămâna trecută, spitalul din Grenoble a trebuit să dea o dezminţire zvonului că pilotul german ar fi decedat.

Schumacher se află în spital din 29 decembrie, după ce a suferit o căzătură puternică într-un sector din afara pârtiei în staţiunea franceză Meribel, unde are o cabană. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata