Michelin va reduce până la 2.300 de locuri de muncă în trei ani

Producătorul francez de anvelope Michelin a declarat miercuri că va reduce până la 2.300 de locuri de muncă pe parcursul a trei ani, ca parte a unui nou plan de simplificare și competitivitate în Franța, adăugând că acest lucru nu ar presupune disponibilizări și nici închiderea uzinei.

Prețul acțiunilor Michelin a crescut cu 0,7% la scurt timp după deschiderea pieței de valori, depășind o creștere de 0,15% a indicelui de listare continuă asistată 40 din Paris.

Reducerile locurilor de muncă echivalează cu aproape 2% din forța de muncă globală.

Pandemia COVID-19 a lovit industria auto, care se lupta deja cu trecerea la vehiculele electrice de la mașinile diesel și benzină.

„Planul face parte dintr-o abordare largă de co-construcție și dialog social și se va baza pe negocierea unui acord-cadru de trei ani care nu va presupune disponibilizări”, a spus grupul într-un comunicat.

„Planul nu se bazează pe închiderea uzinei”, a adăugat acesta.

Michelin a declarat că măsurile vor afecta până la 1.100 de posturi în birouri și 1.200 de posturi în fabrici, subliniind că aproape 60% din reducerile de locuri de muncă se vor baza pe scheme voluntare de pensionare anticipată.

Compania, care are peste 127.000 de angajați în întreaga lume, a declarat, de asemenea, că și-a menținut angajamentul de a localiza „întreprinderi cu valoare adăugată ridicată în Franța”, spunând că „strategia sa ambițioasă de extindere în soluțiile de hidrogen” este o ilustrare a acestui fapt.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata