Ministrul elen al Economiei: Restricţiile asupra mişcărilor de capital ar putea fi menţinute încă două luni

Restricțiile asupra mișcărilor de capital impuse băncilor din Grecia vor rămâne în vigoare cel puțin două luni, a afirmat sâmbătă ministrul elen al Economiei, George Stathakis, în condițiile în care miniștrii Finanțelor din zona euro s-au întâlnit la Bruxelles pentru a analiza solicitarea Atenei privind un nou program de ajutor, relatează Reuters.

Stathakis a declarat la postul elen Mega TV că băncile elene ar putea să fie redeschise cel mai devreme săptămâna viitoare, dacă în acest week-end se ajunge la un acord cu creditorii, însă celelalte restricții, privind retragerile de numerar și transferurile de capital vor rămâne în continuare în vigoare.

„Acestea vor fi menținute încă două sau mai multe luni”, a spus Stathakis.

Premierul elen Alexis Tsipras a anunțat, pe 29 iunie, impunerea unor restricții asupra mișcărilor de capital, limitând retragerile zilnice de numerar la 60 de euro. În plus, a anunțat că băncile elene vor fi închise până în 6 iulie, fiind afectate și sucursalele băncilor străine din Grecia.

Lunea trecută, „vacanța bancară” din Grecia a fost prelungită cu încă o săptămână, până pe 13 iulie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata