Miss Honduras 2014 şi reprezentanta ţării la Miss World a fost ucisă

Deținătoarea titlului Miss Honduras 2014, Maria José Alvarado, a fost ucisă cu câteva săptămâni înainte de concursul Miss World din 14 decembrie de la Londra, la care urma să participe, informează France Presse și BBC.

Corpul tinerei de 19 ani și al surorii sale, Sofia Trinidad Hernandez, de 23 de ani, au fost găsite la aproape o săptămână după ce dispăruseră.

Potrivit poliției, cele două femei au fost împușcate și îngropate pe malul unui râu în vestul Hondurasului, în apropiere de Guatemala.

Plutarco Ruiz, logodnicul Sofiei Trinidad, ar fi mărturisit că a ucis victimele și le-a îngropat, cu ajutorul unui complice, Aris Maldonado. Cei doi bărbați au fost arestați.

Mobilul dublei crime rămâne un mister deocamdată. Cele două tinere ar fi fost ucise chiar în seara în care au fost răpite, joia trecută, după ce participaseră la petrecerea de aniversare a lui Ruiz. Dispariția lor a fost semnalată de mama fetelor sâmbătă. Un expert în criminologie a explicat că această crimă are caracteristicile criminalității organizate.

Potrivit ziarului La Prensa, citat de BBC, Hondurasul a decis să nu trimită o altă reprezentantă la concursul Miss World de la Londra în semn de respect față de regina națională a frumuseții.

Organizatorii concursului Miss World au exprimat condoleanțe într-un comunicat, afirmând că o ceremonie specială de omagiu cu celelalte concurente la Miss World va fi organizată duminică la Londra, scrie AFP.

Maria José participa la o emisiune tv locală în calitate de model și era studentă la informatică. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata