Moscova numește sancțiunile SUA drept „lovitură anti-rusă”

Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a declarat că noile sancțiuni impuse de Statele Unite sunt dovada unei „lovituri antirusești ostile” și a declarat că va riposta la ceea ce a descris ca o altă lovitură a legăturilor dintre SUA și Rusia.

În cea mai directă provocare a președintelui Joe Biden până la Kremlin, Statele Unite au impus marți sancțiuni pentru a pedepsi Rusia pentru ceea ce a descris ca încercarea Moscovei de a otrăvi politicianul de opoziție Alexei Navalny cu un agent, anul trecut.

Navalny, în vârstă de 44 de ani, s-a îmbolnăvit într-un zbor în Siberia în august și a fost transportat cu avionul în Germania, unde medicii au ajuns la concluzia că a fost otrăvit. Kremlinul a negat orice rol în boala sa și a declarat că nu a văzut nicio dovadă că a fost otrăvit.
Washington a impus marți sancțiuni împotriva a șapte înalți oficiali ruși și a 14 entități.

„Toate acestea sunt doar o scuză pentru a continua o intervenție evidentă în afacerile noastre interne”, a declarat Maria Zakharova, purtător de cuvânt al ministerului rus de externe, într-un comunicat.

„Nu intenționăm să suportăm acest lucru. Vom răspunde pe baza principiului reciprocității, dar nu neapărat simetric. ”
Ministrul rus de Externe, Sergei Lavrov, a declarat marți că Moscova va răspunde în natură la orice nouă sancțiune a SUA, în timp ce trimisul Rusiei în Uniunea Europeană a promis, de asemenea, un răspuns la sancțiunile UE asupra a patru înalți oficiali ruși.

Zakharova a declarat că SUA sunt libere să aleagă dacă doresc „un dialog egal” cu Rusia pe o bază rezonabilă, dar a spus că Moscova nu va acorda nicio atenție sancțiunilor, despre care a spus că a eșuat în obiectivele lor în trecut și că vor face acest lucru din nou acum .

„Indiferent de„ dependența de sancțiuni ”a Americii, vom continua să ne apărăm în mod consecvent și decisiv interesele naționale, respingând orice agresiune. Îi îndemnăm pe colegii noștri să nu se joace cu focul ”, a spus Zakharova.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata