Muzeul Kunsthal din Rotterdam: Incursiune prin universul celebrului James Bond

Muzeul Kunsthal din Rotterdam oferă publicului o expoziție dedicată celor ’50 de ani de stil Bond’, stilul celebrului personaj creat de Ian Fleming și erou din seria de filme James Bond, care și-a lăsat amprenta asupra lumii artei, muzicii, modei, tehnologiei, călătoriilor, designului de automobile și stilului de viață, potrivit EFE.

‘Expoziția nu arată numai istoria lui James Bond, ci permite și trăirea unei experiențe’, a declarat, pentru agenția spaniolă de presă, Jannet de Goede, curator al Kunsthal.

Retrospectiva ‘Designing 007: Fifty Years of Bond Style’, cu peste opt săli tematice, include documente, machete, prototipuri, scenarii, fragmente din filme, precum și o amplă selecție a costumelor și accesoriilor și fotografii originale care permit o incursiune în universul lui James Bond, de la primul film, ‘Dr. No’ (1962), cu Sean Connery în rolul principal, la al 23-lea, ‘Skyfall'(2012), cu Daniel Craig.

În ‘Sala de Aur’ a fost instalat un pat circular giratoriu cu cearșafuri albe și un corp de femeie auriu, aluzie la o scenă clasică din ‘Goldfinger’ (1964).

Unele secțiuni sunt dedicate scriitorului britanic Ian Fleming (1908-1964), creatorul romanelor despre eroul de ficțiune James Bond, precum și biroului personajului M, șeful serviciilor secrete, și personajului Q, șeful diviziei de cercetare și dezvoltare a serviciilor secrete.

Se pot vedea peste 500 de obiecte, printre care un bikini alb pe care Ursula Andress l-a purtat în ‘Dr. No’, geamantanul lui Q din filmul ‘From Russia with Love’ (1963), pistolul de aur al lui Scaramanga din ‘The Man with the Golden Gun’ (1974) sau ‘dinții’ care au apărut în ‘The Spy Who Loved Me'(1977).

Eleganța spionului este pusă în evidență în expoziție prin smokingul pe care unul dintre actorii care l-au încarnat cu cel mai mare succes, Roger Moore, l-a purtat în ‘Octopussy’ (1983) sau unul dintre costumele purtate de Pierce Brosnan în ‘GoldenEye’ (1995).

Expoziția de la Kunsthal a rezervat un loc și pentru celebrele mașini ale agentului 007, printre care un Aston Martin DB5 argintiu care a apărut în ‘Goldfinger’ (1964).

Expoziția de la Kunsthal, care rămâne deschisă până în februarie 2015, a fost văzută pentru prima dată la Barbican Center din Londra, în 2012, unde a fost organizată pentru a marca împlinirea a 50 de ani de la primul film din seria James Bond, ‘Dr. No’ (1962). (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata