Muzica lui Mozart va ajuta la epurarea apei în Germania

În viitorul apropiat, la toate staţiile de epurare a apei din Germania vor putea fi auzite compoziţii muzicale ale lui Mozart. Potrivit Der Spiegel, specialişti în domeniu sunt convinşi că muzica lui Mozart ajută la accelerarea procesului de descompunere a deşeurilor organice tari din apă.

Teoria potrivit căreia muzica lui Mozart ar influenţa în mod favorabil descompunerea deşeurilor a apărut în cadrul companiei Mundus, din nord-estul Germaniei. În urma unor studii desfăşurate de experţii firmei, s-a ajuns la concluzia că ‘combinaţia dintre armonia şi ritmul muzicii lui Mozart stimulează activitatea organismelor minuscule care ‘mănâncă’ deşeurile solide’.

Experţii de la Mundus consideră că, utilizând muzica lui Mozart, întreprinderile din domeniu vor putea face economii de până la 1.000 de euro pe lună la electricitate, necesară pentru prelucrarea deşeurilor din apă. Totodată, închirierea aparaturii necesare pentru difuzarea muzicii va costa staţiile circa 400 de euro pe lună.

Ideea companiei Mundus a fost primită cu mare entuziam de întreprinderile în domeniu. ‘Dacă aceasta înseamnă că vom putea economisi câte 1.000 de euro în fiecare lună, atunci ideea merită’, declară reprezentantul unei staţii de epurare din Germania. Pentru a obţine efect maxim, muzica lui Mozart trebuie să răsune 24 de ore din 24, subliniază experţii de la Mundus.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata