Netanyahu: A lăsa Iranul să îmbogăţească uraniul ar fi “catastrofal”

41

Primul ministru israelian Benjamin Netanyahu a avertizat – duminică – că orice acord nuclear cu Iranul, care ar lăsa țării capacitatea de a îmbogăți uraniul ar fi “catastrofal”, relatează France Presse.

“Ar fi un dezastru pentru SUA și pentru toată lumea”, a subliniat Netanyahu, într-un interviu acordat Fox News Sunday, în timp ce șefii diplomațiilor puterilor occidentale se reuneau duminică la Viena cu reprezentanții Teheranului pentru a încerca să găsească o deblocare a negocierilor asupra dosarului nuclear iranian.

Miniștrii de externe american John Kerry, britanic William Hague, german Frank-Walter Steinmeier și francez Laurent Fabius s-au întâlnit în capitala austriacă într-o încercare de a aplana “divergențe foarte importante”, pentru a cita termenii lui Kerry, în negocierile cu Iranul.

O “soluționare rapidă este improbabilă astăzi”, a recunoscut la sosire șeful diplomației britanice William Hague, dar “vom vedea de ce marjă dispunem pentru a face progrese înainte de 20 iulie”, data limită la care un acord definitiv se presupune că ar trebui încheiat. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online