Nissan spune că noile modele de pe piețele cheie vor fi electrificate până la începutul anilor 2030

Nissan Motor Co a declarat miercuri că toate „ofertele sale noi de vehicule” de pe piețele cheie vor fi electrificate până la începutul anilor 2030, ca parte a eforturilor producătorului auto japonez de a atinge neutralitatea carbonului până în 2050.

Compania, care intenționează să acopere piețele din Japonia, China, Statele Unite și Europa, a declarat că va urmări inovațiile în materie de baterii, inclusiv ca baterii în stare solidă, pentru vehicule electrice (EV) și va dezvolta în continuare tehnologia sa hibridă e-POWER pentru a realiza eficiență energetică mai mare.

„Suntem hotărâți să contribuim la crearea unei societăți neutre în materie de carbon și să accelerăm efortul global împotriva schimbărilor climatice”, a declarat directorul executiv al Nissan, Makoto Uchida.

Planurile Nissan vin în timp ce producătorii auto mondiali pivotează de la vehicule diesel la modele electrice și hibride, în timp ce Japonia își propune să elimine vânzările de vehicule noi pe benzină până la mijlocul anilor 2030, trecând la vehicule electrice, inclusiv vehicule hibride și vehicule cu celule de combustibil.

Țara a stabilit anul trecut o „strategie de creștere ecologică” care include un obiectiv de înlocuire a vehiculelor noi pe benzină cu vehicule electrice până la mijlocul anilor 2030, pentru a contribui la atingerea obiectivului neutru în materie de carbon în 2050.

Japonia, unde energia regenerabilă a reprezentat 18% din mixul energetic al țării în anul încheiat în martie 2020, este în proces de revizuire a politicii sale energetice.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata