Nouă din 10 spanioli ar folosi abonamente digitale de sănătate pentru a călători, arată un sondaj

Nouă din 10 spanioli ar folosi pașapoarte digitale de sănătate pentru a călători, a arătat un sondaj, în timp ce șapte din 10 și-ar stoca datele de sănătate digital dacă ar însemna o trecere mai rapidă prin aeroporturi și mai puține interacțiuni în persoană.

Comandat de grupul de rezervări de călătorii Amadeus, sondajul a evidențiat disponibilitatea participanților spanioli de a utiliza tehnologia digitală de sănătate în urma pandemiei COVID-19 – precum și preocupările lor cu privire la modul, când și cu cine să împărtășească aceste informații personale.

Peste 35% dintre respondenți au fost preocupați de faptul că informațiile despre starea lor de sănătate au fost sparte sau de lipsa de transparență și control asupra locului în care datele lor ar fi distribuite.

În martie, Amadeus a anunțat că va lansa o nouă funcție care să permită oamenilor să încarce documente precum certificatele de vaccinare COVID-19 sau rezultatele testelor PCR pe platforma existentă a firmei de tehnologie de călătorie pentru stocarea datelor de identificare.

Pe măsură ce industria călătoriilor caută modalități de a face avioanele să zboare din nou, iar națiunile europene dependente de turism urmăresc sezonul estival care se apropie, apelurile pentru o modalitate armonizată de partajare a datelor despre sănătatea călătorilor și flexibilitatea mobilității sunt în creștere.

Uniunea Europeană a declarat că speră să aibă propriul „permis verde digital” pregătit la timp pentru vară, organismul aerian global IATA anunțând lansarea unui permis de călătorie similar COVID-19 în această primăvară.

Spania, a doua țară cea mai vizitată din lume înainte de pandemie, intenționează să-și desfășoare propriul pilot al așa-numitelor pașapoarte vaccinale înainte de vară, când speră să atragă turiști vaccinați.

Rata națională de infecție a Spaniei, măsurată în ultimele 14 zile, a crescut miercuri la 168 de cazuri la 100.000 de persoane, față de 128 de cazuri la mijlocul lunii martie, dar încă mult sub vârful de 900 de cazuri observat la sfârșitul lunii ianuarie.

Ministerul Sănătății a înregistrat 8.788 de cazuri noi, aducând totalul la 3,33 milioane, în timp ce numărul morților a crescut cu 126 la 76.037.

Sursa: REUTERS
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata