Noul deţinător al titlului de ”Cel mai scund om din lume”

În urma trecerii în neființă, la 3 septembrie 2015, a celui mai scund om din istorie, nepalezul Chandra Bahadur Dangi, care măsura 54,6 cm în înălțime, titlul de ”Cel mai scund om din lume”, altfel spus, cel mai scund om în viață, îi revine filipinezului Junrey Balawing.

Cu o înălțime de 60 cm, filipinezul este, în prezent, cel mai scund om din lume, însă nu și cel mai scund om din istorie. Junrey Balawing a încetat să mai crească de la vârsta de un an. În februarie 2012, Junrey cântărea doar 5 kg. S-a născut la 12 iunie 1993 în satul Sindangan, la aproximativ 865 km sud de capitala Manila.

Filipinezul a mai deținut, în 2012, conform Guinness World Records, titlul de cel mai scund om din lume, fiind însă detronat, la scurt timp, de regretatul Chandra Bahadur Dangi.

Pe locul doi în topul celor mai scunzi bărbați din lume se află nepalezul Khagendra Thapa Magar, cu 67 cm, urmat, la mică distanță, de taiwanezul Lin Yu-chih, cu 67,5 cm.

În privința femeilor, cea mai mică de înălțime din lume este indianca Jyoti Amge, cu înălțimea de 62,8 cm, urmată de sud-africanca Madga Bester, 65 cm. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: inquirer.net

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata