Număr record de imigranţi către Italia în 2014

Numărul imigranților care au traversat Marea Mediterană din Libia pentru a ajunge în Italia a înregistrat un nou record în prima jumătate a anului 2014, depășindu-l pe cel din timpul ‘Primăverii Arabe’ din 2011, a informat marți agenția europeană pentru gestionarea frontierelor Frontex, informează AFP.

Potrivit agenției cu sediul la Varșovia, numărul imigranților și al refugiaților care au sosit pe Marea Mediterană în Italia, dar și în Malta, a crescut cu 500% în primele șapte luni din 2014 în comparație cu aceeași perioadă în 2013.

Eritreenii și sirienii reprezintă majoritatea refugiaților care tranzitează Libia, însă există și cetățeni din Mali și Sudan, a precizat purtătorul de cuvânt al Frontex, Izabella Cooper.

‘Libia este foarte instabilă în acest moment, ceea ce înseamnă că filialele clandestine de călăuze sunt înfloritoare’, a afirmat ea.

Frontex a făcut cunoscut că în perioada ianuarie-iulie 2014 un număr de 78.300 de imigranți au traversat Marea Mediterană către Italia, față de 12.915 în aceeași perioadă a anului trecut. Această cifră depășește numărul de 64.300 de imigranți înregistrați în timpul ‘Primăverii Arabe’ în 2011. Afluxul de imigranți care sosesc în Italia, însă și în Grecia, Bulgaria și Turcia, reprezintă o sursă de tensiuni în Uniunea Europeană, notează sursa citată. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata