Numărul cererilor de ajutor de șomaj a crescut la maximul ultimelor trei săptămâni, de 198.000, dar disponibilizările rămân extrem de scăzute

32

Numărul americanilor care au solicitat ajutoare de șomaj săptămâna trecută a crescut la un maxim de trei săptămâni de 198.000, dar acestea sunt încă extrem de scăzute și arată puține semne de accelerare rapidă a concedierilor.

Noile cereri de beneficii din SUA au crescut cu 7,000 de la 191,000 în săptămâna precedentă, a declarat joi guvernul .

Numărul de persoane care solicită prestații pentru șomaj este unul dintre cei mai buni barometre pentru a afla dacă economia se îmbunătățește sau se înrăutățește. Noile cereri de șomaj noi rămân aproape de nivelurile istorice scăzute.

Economiștii intervievați de The Wall Street Journal au prognozat că noile cereri de revendicări vor totaliza 198,000 în cele șapte zile încheiate la 25 martie. Cifrele sunt ajustate sezonier.

Treizeci din statele și teritoriile americane 53 care raportează cererile de șomaj au înregistrat o scădere săptămâna trecută. Douăzeci și trei au înregistrat o creștere.

Un potențial steag roșu: Numărul de cereri brute sau reale – înainte de ajustările sezoniere – a fost semnificativ mai mare săptămâna trecută în comparație cu aceeași săptămână a anului trecut. Acest lucru a fost cazul în ultimele săptămâni.

Între timp, numărul de persoane care colectează ajutoare de șomaj în întreaga țară a crescut cu 4,000 la 1,69 milioane în săptămâna încheiată la 18 martie. Acest număr este raportat cu un decalaj de o săptămână.

Aceste cereri continue sunt încă foarte scăzute, dar o creștere treptată de anul trecut sugerează că este nevoie de mai mult timp pentru ca persoanele care își pierd locurile de muncă să găsească altele noi.

Imaginea de ansamblu: Nivelul scăzut al cererilor de șomaj – adică al concedierilor – indică faptul că economia este încă în modul de expansiune. Multe companii fac afaceri în ritm alert, în special în partea mare a economiei de servicii, și încă mai fac angajări

Cu toate acestea, Wall Street urmărește cu atenție prestațiile pentru șomaj. Acestea sunt unul dintre primii indicatori care emit semnale de pericol atunci când SUA se îndreaptă spre recesiune.

 

Sursa – www.marketwatch.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online