Numărul global de morți COVID-19 depășește 3 milioane pe fondul reapariției noilor infecții

Decesele legate de coronavirus la nivel mondial au trecut marți de 3 milioane, potrivit unui bilanț al Reuters, întrucât cea mai recentă reapariție globală a infecțiilor cu COVID-19 provoacă eforturi de vaccinare pe tot globul.
Decesele la nivel mondial prin COVID-19 cresc din nou, în special în Brazilia și India. Oficialii din domeniul sănătății dau vina pe mai multe variante infecțioase care au fost detectate pentru prima dată în Regatul Unit și Africa de Sud, împreună cu oboseala publică legată de blocaje și alte restricții.
Potrivit unui bilanț al Reuters, a fost nevoie de mai mult de un an pentru ca numărul total de morți la coronavirus să ajungă la 2 milioane. Următoarele 1 milion de decese au fost adăugate în aproximativ trei luni.

Brazilia este lider mondial în numărul mediu zilnic de noi decese raportate și reprezintă unul din patru decese la nivel mondial în fiecare zi, potrivit unei analize Reuters.

Organizația Mondială a Sănătății a recunoscut starea teribilă a națiunii din cauza coronavirusului, declarând că țara se află într-o stare critică, cu un sistem de sănătate copleșit.
„Într-adevăr, există o situație foarte gravă în acest moment în Brazilia, unde avem o serie de state aflate în stare critică”, a declarat o epidemiologă a OMS, Maria Van Kerkhove, care a adăugat că multe unități de terapie intensivă din spitale depășesc 90% din capacitate.

India a raportat o creștere record a infecțiilor cu COVID-19 luni, devenind a doua națiune după Statele Unite care a înregistrat peste 100.000 de cazuri noi într-o zi.

Cel mai afectat stat din India, Maharashtra, a început luni să închidă centre comerciale, cinematografe, baruri, restaurante și lăcașuri de cult, deoarece spitalele sunt depășite.

Regiunea europeană, care include 51 de țări, are cel mai mare număr total de decese, cu aproape 1,1 milioane.

Cinci țări europene, inclusiv Regatul Unit, Rusia, Franța, Italia și Germania, reprezintă aproximativ 60% din totalul deceselor legate de coronavirus în Europa.
Statele Unite au cel mai mare număr de decese din orice țară din lume, la 555.000 și reprezintă aproximativ 19% din toate decesele cauzate de COVID-19 din lume. Cazurile au crescut în ultimele trei săptămâni, dar oficialii din domeniul sănătății cred că, campania națională de vaccinare rapidă poate preveni creșterea deceselor. O treime din populație a primit cel puțin o doză de vaccin.

Cel puțin 370,3 milioane de persoane sau aproape 4,75% din populația globală au primit o doză unică de vaccin COVID-19 până duminică, potrivit ultimelor cifre ale companiei de cercetare și furnizor de date Our World in Data.

Cu toate acestea, Organizația Mondială a Sănătății solicită țărilor să doneze mai multe doze de vaccinuri COVID-19 aprobate pentru a contribui la îndeplinirea obiectivelor de vaccinare pentru cei mai vulnerabili din țările mai sărace.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata