O formaţiune de şase avioane de luptă turceşti a încălcat spaţiul aerian naţional al Greciei

Șase avioane de luptă aparținând Turciei au intrat miercuri, 15 iulie, în spațiul aerian național al Greciei dinspre nord-est, centrul și sudul Mării Egee, au declarat responsabili din Ministerul elen al Apărării, potrivit site-ului AirLive.net.

Avioanele turcești erau însoțite de o altă aeronavă ce nu dădea impresia că ar face parte din această formațiune. În timpul incidentului de miercuri, aparatele Turciei au comis circa 20 de încălcări ale spațiului aerian al Greciei, indică, sub rezerva anonimatului, aceiași oficiali de la Atena, potrivit cărora două dintre aparatele de zbor aveau arme la bord și că un duel aerian ar fi avut loc.

Cu toate acestea, avioanele militare ale Turciei au fost interceptate și escortate de șase avioane de luptă elene, conform AirLive.net, fără alte detalii cu privire la acest incident.

Însă recordul în materie de încălcare a spațiului aerian al altor țări îl deține Rusia. Numai în acest an, conform situației de la 31 martie, avioane de luptă rusești au survolat de 944 de ori spațiul aerian al Japoniei. Potrivit Ministerului nipon al Apărării, aceasta este cu 16% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.

NATO în genere a constatat că după declanșarea crizei în Ucraina în februarie 2014 avioanele de luptă ale Rusiei hărțuiesc constant spațiul aerian occidental. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata