O nouă tragedie aviatică a avut loc în urmă cu doar câteva ore

68

Compania aeriană Helidosa anunță că nouă persoane şi-au pierdut viaţa miercuri în accidentul unui avion care urma să facă legătura între Santo Domingo şi Florida, scrie AFP.

Din cele nouă persoane fac parte atât pasagerii cât și echipajul din avion.

Astfel, “Helidosa informează şi regretă accidentul tragic al unuia dintre avioanele sale pe aeroportul Las Americas (aeroportul din Santo Domingo) în care au decedat toţi pasagerii şi echipajul”, potrivit comunicatului.

Despre acest accident, presa americană a publicat un document conform căruia echipajul era alcătuit din doi piloţi şi o stewardesă, în timp ce la bord se aflau şase pasageri, printre care doi minori de 4 şi 13 ani. Totodată, același document mai arată că avionul plecase spre Orlando, în timp ce compania susţine că spre Miami.

De menționat este faptul că producătorul muzical portorican José Angel Hernandez zis şi “Flow the movie” şi soţia sa se numără printre victime. El a produs printre altele hitul “Te boté”, iar moartea sa a stârnit mesaje de condoleanțe și comemorare din partea unui număr de artiști portoricani și alți artiști latini, inclusiv superstarul J Balvin și faimosul cântăreț pop Ricardo Montaner.

În tragedia aviatică, un mare producător muzical a murit

Zborul în drum spre Florida de pe Aeroportul Internațional La Isabela din Republica Dominicană când a aterizat de urgență și s-a prăbușit la doar 15 minute după decolare, potrivit Flightradar 24.

Avionul Gulfstream GIVSP se îndrepta spre Miami, a spus Helidosa.

În comunicatul său, „Acest accident ne provoacă o mare durere și durere. Vă rugăm să vă alăturați cu prudență în solidaritate pentru a sprijini familiile afectate, care împreună cu noi trec prin această perioadă dificilă”, se mai arată în comunicatul companiei.

În ceea ce privește cauza accidentului sau a aterizării de urgență, până în momentul de față, aceasta nu este încă cunoscută. Pe de altă parte, Helidosa a spus că va colabora cu autoritățile pentru accidente de trafic aerian și cu consiliul de aviație civilă, pentru a afla ce s-a întâmplat, de fapt.

Avionul, un Gulfstream, decolase din Santo Domingo şi a încercat o aterizare de urgenţă după ce a întâmpinat probleme, potrivit presei. În urma tragediei fără precedent, aeroportul a oprit operațiunile, anulând sute de zboruri.

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online