O vedetă pop germană, condamnată cu suspendare pentru răspândirea virusului HIV

O vedetă pop din Germania a fost condamnată joi (27 august 2010) la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru transmiterea virusului HIV unui partener sexual faţă de care a ascuns faptul că este seropozitivă, informează AFP.

Nadja Benaissa, 28 de ani, membră a formaţiei feminine No Angels, a fost condamnată de un tribunal din Darmstadt (vest) pentru că a întreţinut relaţii sexuale neprotejate, ştiind că este infectată cu virusul HIV. În procesul deschis la data de 16 august, vedeta a recunoscut că a întreţinut raporturi sexuale neprotejate cu trei parteneri între anii 2000 şi 2004.

Miercuri, un virusolog din Munchen (sud), Josef Eberle, a susţinut în faţa instanţei că este aproape sigur de faptul că Nadja Benaissa este răspunzătoare de infectarea unuia dintre parteneri, în sângele acestuia găsindu-se aceaşi tulpină virală HIV ca la vedetă. De altfel, această tulpină virală este catalogată drept foarte rară în Germania, ceea ce creşte probabilitatea ca victima să fi fost infectată de vedeta pop şi nu de o altă persoană seropozitivă.

„Îmi pare foarte rău, din inimă. Dacă aş putea întoarce timpul înapoi, nu aş mai face aceleaşi greşeli”, a declarat vedeta înainte de pronunţarea verdictului. Avocatul apărării a invocat faptul că responsabilitatea este împărţită între parteneri în cazul unui act sexual neprotejat.
Solista, care provine dintr-un tată marocan şi o mamă germană, făcea parte din trupa de fete No Angels care s-a lansat în anul 2000 în urma unui show de televiziune. Trupa s-a destrămat în anul 2003. Trupa a fost reconstituită în 2007, cu 4 dintre cele 5 membre din formula iniţială şi a participat la concursul Eurovision în 2008, clasându-se pe locul 23.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata