Obama îşi sărbătoreşte, miercuri, cea de-a 49-a aniversare la Chicago, în absenţa familiei sale

Preşedintele SUA, Barack Obama, îşi sărbătoreşte miercuri, 4 august, cea de-a 49-a aniversare la Chicago – leagănul carierei sale politice şi oraşul unde a locuit până când s-a mutat la Casa Albă, a informat purtătorul său de cuvânt, Robert Gibbs, în conferinţa de presă zilnică.

Liderul american, a cărui aniversare coincide cu cea a premierului spaniol, Jose Luis Rodriguez Zapatero, care va împlini cu un an mai mult decât Obama, va fi obligat să petreacă în absenţa familiei sale, deoarece soţia Michelle şi fiica sa mai mică, Sasha, de 9 ani, vor fi în Spania, la Marbella, iar fiica mai mare, Malia, de 12 ani, se află într-o tabără de vară.

Preşedintele nord-american va călători în după-amiaza zilei de miercuri la Chicago, potrivit lui Gibbs.

Obama intenţionează să-şi serbeze aniversarea cu o cină în compania prietenilor şi să doarmă în propria casă aflată în cartierul Hyde Park.

Conştient de faptul că aniversarea sa reprezintă o chestiune de stat în SUA, Obama nu a respins întrebările ziariştilor, axate mai ales pe cum se simte la 49 de ani. Cu umorul care îl caracterizează, preşedintele s-a plâns că a încărunţit mult, iar metabolismul s-a lenevit o dată cu trecerea anilor.

Obama nu se va bucura, însă, de prea mult timp liber în cadrul călătoriei sale la Chicago, deoarece joi va trebui să se trezească de dimineaţă pentru a vizita o uzină a producătorului de maşini Ford.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata