Părinţii jurnalistului James Foley au dat publicităţii un e-mail primit de la Statul Islamic

Părinții lui James Foley, jurnalistul american decapitat de jihadiștii Statului Islamic (SI), au dat publicității joi un e-mail primit de la răpitorii acestuia, datat la 12 august, în care militanții susțin că el urma să fie doar primul dintre numeroșii americani pe care îi vor ucide, relatează New York Times.

GlobalPost, portalul de știri pentru care lucra Foley și care i-a ajutat pe părinții acestuia să îi caute eliberarea în ultimii doi ani, a publicat textul integral al e-mail-ului primit din partea SI, intitulat „un mesaj adresat guvernului american și cetățenilor săi asemănători oilor”.

E-mail-ul, ce conține pasaje scrise cu litere de tipar sau în italic, semne ale exclamării, dar și câteva greșeli de tipar, reprezintă prima confirmare a faptului că SI a solicitat o recompensă sau un schimb de prizonieri pentru Foley și alți ostatici americani.

„Ați avut multe șanse să negociați eliberarea cetățenilor voștri în schimbul unor sume de bani, după cum au acceptat și alte guverne”, potrivit scrisorii virtuale.

Pe de altă parte, GlobalPost a precizat că familia nu a auzit nimic din partea răpitorilor vreme de peste un an înainte de a primi o solicitare de recompensă de 100 de milioane de euro sau circa 132 de milioane de dolari.

Printre altele, mesajul denunță ordinul administrației Obama pentru efectuarea unor raiduri aeriene asupra pozițiilor SI din Irak, acuzând Casa Albă că „se ferește în mod laș de o confruntare directă” și avertizând că: „Astăzi săbiile noastre se dezlănțuie asupra voastră, guvern sau cetățeni! Și nu ne vom opri până când ne vom potoli setea cu sângele vostru”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata