Parlamentul European amână votul asupra eliminării tarifelor de roaming

Parlamentul European (PE) a decis să amâne un îndelung aşteptat vot ce ar fi condus la eliminarea tarifelor pentru roaming pe ansamblul Uniunii Europene, scrie marţi agenţia bulgară de presă Novinite.

Una dintre dispoziţiile de bază ale directivei ce urma să fie supusă votului era crearea un spaţiu de comunicaţii cu adevărat european, prin reducerea progresivă a tarifele plătite pentru apelurile intra-comunitare, astfel încât până în anul 2016 acestea să ajungă până la nivelul celor pentru apelurile naţionale.

Potrivit EUObserver, amânarea votului a fost justificată prin dificultăţi tehnice generate de întârzierea traducerii unui amendament propus. Dar europarlamentarul bulgar Ivailo Kalfin a declarat pentru agenţia Novinite că votul a fost amânat din cauza unei ‘dispute lingvistice’ între grupul social-democraţilor şi cel al popularilor din Parlamentul European. Conform lui Kalfin, unii eurodeputaţi au reclamat faptul că numai varianta în limba engleză a fost trimisă către PE cu textul complet.

În aceste condiţii, adoptarea actului normativ înaintea scrutinului europarlamentar de la 25 mai pare tot mai puţin probabilă, astfel că aplicarea noii directive europene ar putea fi întârziată cu cel puţin un an, ceea ce ar bucura companiile de telecomunicaţii, care vor pierde sume importante în urma eliminării tarifelor de roaming. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata