Penurie de încălţăminte de iarnă, la New York, din cauza frigului

Încălţămintea de iarnă se găseşte tot mai greu în magazinele din New York din cauza unei perioade foarte lungi şi intense de ger şi de căderi de zăpadă, care a dus la epuizarea stocurilor de marfă, informează marţi EFE.

Informaţia a apărut iniţial în publicaţii precum ‘The New York Times’ şi ‘The New York Observer’, care menţionează totodată că metropola americană se pregăteşte pentru o nouă repriză de ninsori în această săptămână.

‘Stocul nostru este zero în acest moment’, explica un şef de magazin din Manhattan pentru ‘The New York Times’, care a constatat că situaţia este similară într-un număr important de magazine din oraş.

După ştirea publicată de prestigiosul ziar, şi alte publicaţii locale şi-au făcut marţi propriile anchete jurnalistice, care au confirmat problemele cu care se confruntă new-yorkezii de a-şi găsi încălţăminte corespunzătoare.

În ediţia sa digitală, ‘The New York Post’ citează mai mulţi comercianţi care au spus că nu le-au mai rămas prea multe perechi de cizme sau ghete de iarnă şi că deocamdată nu ştiu când le-ar putea fi reînnoite stocurile.

Zăpada a căzut din nou, duminică, la New York, oraş care s-a confruntat în ultimele săptămâni cu temperaturi cu mult sub zero grade Celsius. Pentru miercuri şi joi este anunţată o nouă furtună de zăpadă la New York, iar pe străzile oraşului noul strat de zăpadă ar putea atinge 15 centimetri. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata