Peste 100.000 de turişti din România, Bulgaria, Serbia şi Macedonia sunt blocaţi în Grecia

38

Peste 100.000 de turişti din România, Bulgaria, Serbia şi Macedonia sunt blocaţi în nordul Greciei din cauza grevei proprietarilor camioanelor cisterne, informeză vineri (30 iulie 2010) cotidianul elen Express, preluat de agenţia bulgară Focus.

Potrivit hotelierilor, greva a avut un impact devastător asupra turismului elen, deoarece sute de mii de trişti din ţările balcanice şi din Grecia sunt nevoiţi să-şi prelungească vacanţa deoarece benzinăriile nu mai au combustibil. Imaginea Greciei ca destinaţie turistică are mult de suferit, iar 10% din pachetele turistice rezervate deja au fost anulate, susţin patronii din turism.
Ziarul To Vima scrie că proprietarii de camioane cisternă vor decide vineri dacă îşi continuă sau nu greva. Aceştia insistă pentru amânarea liberalizării pieţei de transport care urmează să fie aplicată în următorii 3 ani.

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online