Peste 4.100 de persoane au murit în închisorile ruseşti în 2009

În 2009, în închisorile din Rusia au murit 4.150 de persoane, înregistrându-se o rată mare a mortalităţii în instituţiile penitenciare ruseşti, a declarat Procurorul general adjunct Evgheni Zabarciuk, într-un interviu pentru Rossiiskaia Gazeta.

”Numai anul trecut, 4.150 de persoane au decedat în instituţiile penitenciare. În aceeaşi perioadă, 521 de persoane au murit în casele de arest din cauza unor boli”, a declarat înaltul responsabil rus.

În opinia sa, această problemă este foarte preocupantă pentru autorităţi. ”Este o problemă gravă. Grosul deţinuţilor sunt oameni în plină formă, care nu sunt nici persoane foarte în vârstă, nici minori. Cu toate acestea, sunt numeroşi cei care nu reuşesc să supravieţuiască şi, dacă supravieţuiesc, îşi recapătă libertatea după ce au devenit invalizi”, a afirmat Zabarciuk.

Potrivit înaltului responsabil, nu este respectat dreptul deţinuţilor la protejarea sănătăţii şi la condiţii sanitare de detenţie, materialele medicale din instituţiile penitenciare fiind depăşite după ce au fost folosite timp de cel puţin 20-30 de ani. Procurorul general adjunct a mai spus că în Rusia există şapte închisori şi 657 de instituţii penitenciare, numărul total al deţinuţilor fiind de 861.687.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata