Pfizer a prezentat date conform cărora vaccinarea copiilor de la 5-11ani este sigură

64

Mai multe state din SUA se pregătesc să primească chiar de săptămâna viitoare sute de mii de doze de vaccin Pfizer-BioNTech pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, înainte de autorizarea completă de către organismele de reglementare.

De altfel, compania Pfizer a prezentat date conform cărora vaccinarea copiilor din această categorie este sigură și a generat un răspuns imun puternic, relatează USA Today.

În contextul imuno-medical, vaccinurile pentru această grupă de copii, care se vor administra doar într-o treime din doza vaccinurilor pentru adulți, au fost aprobate de FDA,  Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor va avea ultimul cuvânt în privința recomandării vaccinurilor.

Concret, autoritățile din Washington au anunțat deja că statul a cerut să le fie livrate 230.000 de doze, iar alte 86.000 de doze ar urma să ajungă în farmacii printr-un program federal.

Și statul Indiana urmează să primească peste 200.000 de doze de vaccin Pfizer pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, iar Texasul a comandat deja 1,3 milioane de doze.

Cifra infectării copiilor rămâne extrem de mare, cu peste 1,1 milioane de cazuri

Numărul de noi infectări ale copiilor rămâne extrem de mare, cu peste 1,1 milioane de cazuri adăugate în ultimele șase săptămâni, potrivit Academiei Americane de Pediatrie, scrie USA Todey.

Din punct de vedere medical, deși în procent substanțial mai mic decât în cazul adulților, copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani pot suferi simptome persistente ale infecțiilor cu COVID-19 – inclusiv oboseală, dureri, dureri de cap, insomnie și probleme de concentrare. De asemenea, copiii, indiferent de vârstă, pot lua și transmite COVID-19 foarte ușor, a confirmat un studiu recent al celor de la Harvard.

În contradicţie, părinții spun că vaccinurile sunt inutile

Potrivit CNBC, unii părinți susțin că vaccinurile pentru copii sunt inutile, deoarece unele studii au arătat că aceștia nu pot avea simptome ale bolii, chiar dacă se infectează acum la fel ca adulții.

Din cauza răspândirii rapide a acestui virus,  experți FDA consideră însă că vaccinarea grupurilor mai tinere ar ajuta SUA să treacă spre faza „endemică”, în care virusul circulă, dar la niveluri mai scăzute decât acum. Alții au subliniat că există o serie de necunoscute, cum ar fi cazurile de miocardită post vaccinare la copiii mici, însă susțin în continuare că beneficiile vaccinului depășesc riscurile.

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online