Plácido Domingo a cucerit publicul chilian pentru o cauză nobilă

Tenorul spaniol Plácido Domingo a cucerit mii de chilieni, luni, 7 iulie, așa cum a făcut-o și acum 47 de ani, când a urcat pentru prima dată pe o scenă din Chile, în rolul lui Don José din opera Carmen, de Georges Bizet. De data aceasta însă a avut o cauză nobilă – un concert de binefacere pentru reconstrucția Teatrului Municipal din Santiago, afectat de un incendiu în noiembrie 2013, potrivit EFE.

Acompaniat de Orchestra Filarmonică din Santiago, Plácido Domingo a interpretat arii din opere, printre care ‘Andrea Chénier’, de Umberto Giordano, și a și dirijat Orchestra, pentru zarzuela ‘El tambor de granaderos’, compusă de Ruperto Chapí (Spania).

Tenorul a cântat, de asemenea, boleroul ‘Bésame mucho’, de Consuelo Velázquez (Mexic), înregistrat inițial de Emilio Tuero și interpretat de-a lungul timpului de Frank Sinatra, The Beatles, Cesária Évora.

Plácido Domingo și-a încheiat recitalul interpretând în fața celor 12.000 de spectatori ‘Paloma querida’ și ‘El rey’, de José Alfredo Jiménez (Mexic).

Concertul, care a putut fi urmărit prin streaming în întreaga lume, cu unele probleme tehnice în prima parte cauzate de numărul mare de persoane conectate, a fost un succes — înăuntrul și în afara Movistar Arena — pentru artistul spaniol, pe care aplauzele publicului nu îl mai lăsau să părăsească scena. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata