Poliţia britanică interzice bicicletele, fluierele şi animalele în timpul vizitei Papei

Se aşteaptă ca Papa Benedict al XVI-lea să viziteze Marea Britanie între 16 şi 19 de septembrie, în mijlocul unui puternic dispozitiv de securitate care interizice pelerinilor să vină cu biciclete, fluiere, lumânări sau animale la slujbele pe care la va oficia Suveranul Pontif, informează marţi ziarul La Vanguardia.

Este ceea ce se explică într-un ghid pentru pelerini elaborat de Biserica Catolică din Anglia şi Ţara Galilor pentru a pregăti vizita din septembrie, prima a unui Papă de la Roma în Marea Britanie, după cea a lui Ioan Paul al II-lea în 1982. Responsabili ecleziastici au avertizat că vor exista măsuri de securitate şi controale, motiv pentru care au elaborat o listă cu obiectele care nu vor putea fi aduse la manifestările publice care vor fi celebrate la Londra, Birmingham (nordul Angliei) şi Glasgow (Scoţia).

Este vorba de obiecte care ‘ar putea reprezenta o ameninţare pentru ceilalţi”, o categorie în care sunt incluse şi sticlele de băuturi alcoolice, grătarele şi instrumentele muzicale. Vor fi permise în schimb, după cum se enumeră pe site-ul – -www.thepapalvisit.org.uk – pancartele şi steguleţele, organizarea de pic-nicuri, cu condiţia ca tacâmurile să fie din plastic iar vasele şi tacâmurile reciclabile.

Coşurile împletite sau recipientele din plastic pentru a transporta alimentele pentru a mânca în aer liber nu trebuie să depăşească următoarele dimesiuni: 51cm x 33cm x 20cm. Obiectivul este de ‘a garanta ca cel mai mare număr posibil de persoane să se afle alături de Papa în modul cel mai sigur şi mai comod”, spun organizatorii, care au dat avizul şi scaunelor pliante, pernelor şi cremelor de protecţie solară.

„Să aveţi în vedere că arsurile solare pot avea loc şi în zilele înnorate. Şi că seara temperaturile scad foarte mult în acest anotimp’, au semnalat organizatorii. Cei care vor să vină să-l vadă pe Papă trebuie să se pregătească pentru ‘o călătorie lungă şi foarte enervantă’, se avertizează în ghid, care arată că deşi manifestările sunt publice, cei care decid să participe să se adreseze parohiei respective.

Respectivii membri vor primi ‘o geantă de pelerin’ care va include hârtiile necesare pentru a asista la manifestaţii, precum şi un CD cu 12 melodii ale lui Liam McNally, finalist la concursul de talente „Britain’s Got Talent”. Se aşteaptă ca 80.000 de persoane să asiste la slujba de seară, care va avea loc la Hyde Park la 18 septembrie, şi ca alte 65.000 să participe la slujba care va fi oficiată a doua zi la Cofton Park, în oaşul Birmingham.

Mesa de la Cofton Park va fi punctul culminant ai vizitei papei Benedict al XVI-lea, în care Suveranul Pontif îl va beatifica pe cardinalul Henry Newman (1801-1890), care a încercat ca Biserica anglicană să revină la rădăcinile sale catolice şi care este îngropat în acest parc. Publicul, în general, va avea posibilitatea de a-l vedea pe Sfântul Părinte la Londra şi la Edinburgh, ale căror străzi vor fi străbătute de Benedict al XVI-lea cu „papamobilul”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata