Poliţia bulgară a închis patru site-uri de descărcare ilegală

Poliţia bulgară a închis patru site-uri populare de descărcare ilegală, în cea mai amplă acţiune împotriva pirateriei pe internet, a anunţat luni, 2 august, Federaţia Internaţională a Industriei Fonografice (IFPI), relatează France Presse.

Aceste site-uri – nanoser.net, rapidadd.com, 4storing.com şi afasta.com – au făcut obiectul unor anchete timp de mai multe luni înainte de a fi închise sub prezumţia de distribuire ilegală de cărţi, filme, jocuri, muzică şi softuri pe scară largă, se arată într-un comunicat al IFPI.

„Serverele conţinând peste 120 de teraocteţi de conţinut ilegal, echivalentul a 200.000 de CD-uri’ au fost confiscate de poliţie la sfârşitul lunii iulie, a precizat IFPI.

Asociaţia bulgară a producătorilor de muzică (BAMP) a salutat intervenţia. „Amploarea acestei operaţiuni, cantitatea de conţinut piratat confiscată şi beneficiul financiar enorm pe care l-au retras infractorii implicaţi arată în ce măsură pirateria este o problemă în Bulgaria”, a declarat directoarea executivă a BAMP, citată de IFPI.

Bulgaria este ţara din Europa unde veniturile din muzica comercializată legal sunt cele mai scăzute, rata pirateriei fiind estimată la 100%, a precizat IFPI.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata