Poliţia financiară din Italia verifică 76 de filiale bancare

Politia financiara din Italia a vizitat 76 de filiale ale unor banci elvetiene sau care au legaturi cu Elvetia, pentru a se asigura ca aceste filiale isi raporteaza tranzactiile financiare in mod corect, transmite AP.

Politia si circumscriptiile financiare din Italia au efectuat aceste controale pentru a lupta impotriva paradisurilor fiscale si a evaziunii fiscale internationale. Aproximativ 100 de agenti ai politiei financiare au verificat filialele care prezinta riscuri ridicate in a nu-si raporta tranzactiile financ iare catre autoritati. Oficiile verificate marti (27 octombrie 2009) sunt filiale italiene ale unor banci elvetiene, banci italiene cu afaceri in Elvetia si bancile din republica San Marino.

La presiunea comunitatii internationale, Elvetia a acceptat in martie relaxarea prevederilor sale privind secretul bancar, conformându-se standardelor Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), dar a ajuns pe lista “gri” a paradisurilor fiscale pregatita de organizatie cu ocazia summit-ului G-20 din 2 aprilie de la Londra.

Dupa incheierea a 12 acorduri de dubla impunere cu alte state, in vederea asigurarii transparentei si schimbului de informatii fiscale, masura impusa de OECD, Elvetia a fost stearsa de pe aceasta lista.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata