Portalul Travic permite urmărirea traficului feroviar şi rutier în timp real

O hartă a lumii pe care pot fi mărite cu ‘zoom’ străzi și linii de cale ferată și văzute în timp real autobuze și trenuri în mișcare este un proiect împlinit de Universitatea din Freiburg (Germania) creatoare a unui portal care permite vizualizarea transportului public din Tokyo și multe alte orașe ale lumii, informează agenția DPA.

 Portalul Travic (Transit Visualization Client) utilizează programul public al companiilor de transport din întreaga lume pentru a crea un sistem de urmărire ‘live’. În acest sistem poate fi văzut un oraș străbătut de mici cercuri colorate aflate în mișcare de-a lungul căilor de transport.

Existau deja o serie de aplicații pe smartphone care ofereau mersul trenurilor, însă Travic este altceva, el permițând vizualizarea rețelelor de transport public, susține DPA.

Website-ul, găzduit la tracker.geops.ch, simulează în timp real deplasarea trenurilor și autobuzelor de-a lungul Europei, Americii de Nord, Braziliei, Australiei, Noii Zeelande și Japoniei.

Portalul poate fi util tuturor celor care au nevoie să verifice dacă trenul așteptat se află imediat după colț sau la câțiva kilometri distanță, mai scrie DPA. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata