„Potito”, gustarea tipic chiliană devenită vedetă la Copa America 2015

„Potito” este numele unei gustări chiliene care a devenit vedetă cu ocazia turneului de fotbal Copa de America 2015, care se desfășoară în Chile din 11 iunie până în 4 iulie, relatează EFE.

‘Suporterii echipelor străine consideră că este excelentă și mulți dintre cei care vin aici cumpără din nou’, declară o vânzătoare de lângă Stadionul Național din Santiago de Chile, unde au loc cele mai importante meciuri din această a 44-a ediție a competiției sud-americane.

‘Este un fel de mâncare tipic chilian’, asigură ea, referindu-se la ‘potito’, un fel de sandviș pe bază de marraqueta (cel mai uzual fel de pâine din această țară) cu un amestec preparat din intestin gros de vită, stomac de porc și ceapă, la care se adaugă, după gust, condimente diverse, usturoi, morcovi sau diferite verdețuri.

Singurele produse alimentare care îi fac concurență în zona marilor stadioane sunt ‘anticuchos‘, frigăruile de carne. Anul acesta ne-am decis să inovăm și am amestecat bucăți din diferite varietăți de carne, cum ar fi cea de vită, pui și porc’, a explicat un vânzător ambulant, menționând că, uneori, mai adaugă legume precum ceapă, ardei verde sau morcov.

‘Chilienii nu s-au prea înghesuit la *anticuchos*, dar columbienii ne-au golit galantarul. Primirea din partea publicului străin a fost foarte bună’, a mai spus comerciantul.

Vânzătorii de alimente din jurul stadioanelor din Chile trec printr-o perioadă fastă după scandalul izbucnit în urmă cu câteva zile în legătură cu prețul așa-numitelor ‘combos Copa América’, mici pachete cu mâncare preambalate care se vând în interiorul stadioanelor.

Un asemenea pachet — care conține un sandviș, o punguță cu bomboane de ciocolată sau de cartofi prăjiți și o băutură — costă în jur de 11,3 dolari, iar dacă se dorește ca băutura să fie bere fără alcool, prețul devine 12,2 dolari.

În schimb, un ‘potito’ se poate obține cu echivalentul a numai doi dolari. ‘Așa încât nimeni nu se supără. Indiferent cine pierde sau câștigă pe gazon, tot se mănâncă’, a explicat comerciantul succesul produsului său tipic chilian. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: lared.cl

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata