Prabusirea AIG ar fi condus Europa la colaps

 
În cazul in care guvernul american nu ar fi salvat de la prabusire gigantul de asigurari AIG, acest lucru ar fi avut drept rezultat, in opinia congresmanului democrat Paul Kanjorski, un colaps al sistemului bancar in Europa , releva pagina ceha online aktualne.cz.
 
„Nu am putut lasa AIG sa cada, cum s-a intâmplat cu Lehman Brothers, dat fiind ca aceasta ar fi dus la prabusirea sistemului bancar din Europa”, explica agentiei Reuters democratul american. Gigantul de asigurari are totodata rolul de  garant in majoritatea acordurilor  de  leasing  la nivel multinational.
 
Adminstratiile municipale din multe orase europene au cedat sau arendat serviciile lor municipale, precum cele  de  incinerare  a gunoaielor  sau epurare a apelor  menajere,  catre firme americane, de la care le-au luat apoi in folosinta, printre partenerii afacerii figurând drept garant tocmai AIG.
 
Gigantul american de asigurari a inregistrat in ultimul trimestru al anului trecut pierderi de 61,7 miliarde de dolari, cea mai mare pierdere trimestriala care s-a inregistrat vreodata in istoria firmei. Date fiind problemele financiare, AIG a inceput sa se retraga din acordurile de sponsorizare sau sa negocieze o incheiere inainte de vreme a acestora. Este vorba aici, de exemplu, despre acordul incheiat cu clubul de fotbal Manchester United, câstigator al Ligii campionilor.
 
Acesta ar trebui sa expire in mai anul viitor , insa compania de asigurari negociaza cu clubul pentru a -i pune capat inainte de vreme.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata