Premierul italian Mario Draghi îndeamnă Libia să mențină încetarea focului

Premierul italian Mario Draghi a cerut marți guvernului libian să se asigure că încetarea focului în țară este menținută și respectată cu strictețe.

În comentariile adresate presei alături de premierul interimar al Libiei, Abdulhamid Dbeibeh, Draghi a spus că cei doi lideri au vorbit despre imigrație și despre cooperarea economică dintre cele două țări care au puternice legături istorice.

Pentru ca Libia „să poată continua cu curaj și hotărâre, este o condiție prealabilă ca încetarea focului să continue și să fie respectată cu strictețe”, a spus Draghi după prima sa călătorie în străinătate de când a preluat funcția în februarie.

Noul guvern de unitate susținut de ONU, Dbeibeh, a preluat funcția luna trecută cu mandatul de a îmbunătăți serviciile și de a se pregăti pentru alegerile naționale din decembrie.

Libia a fost sfâșiată de diviziuni și violențe timp de un deceniu de la revolta susținută de NATO împotriva lui Muammar Gaddafi din 2011 și împărțită între facțiunile occidentale și estice în război, în 2014.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata