Premierul Netanyahu autorizează construcţia „imediată” a 300 de locuinţe în Cisiordania

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunțat miercuri, 29 iulie, că a autorizat începerea ‘imediată’ a construcției unui număr de 300 de locuințe în Cisiordania ocupată, relatează AFP și Reuters.

‘După consultări la biroul premierului, construcția imediată a 300 de locuințe la Beit El a fost autorizată’, potrivit unui comunicat al biroului premierului, care a anunțat de asemenea ‘planificarea’ construcției a peste 500 de locuințe în Ierusalimul de Est.

Ultranaționaliștii din coaliția de guvernare a premierului Benjamin Netanyahu i-au cerut acestuia să grăbească proiectul celor 300 de locuințe, anunțat pentru prima dată în urmă cu trei ani, ca o compensație pentru demolarea miercuri, în baza unui ordin judecătoresc, a două blocuri de locuințe în construcție la Beit El, o colonie în Cisiordania, în apropiere de Ramallah. Aceste demolări au generat ciocniri între coloniști și forțele de securitate israeliene.

Curtea Supremă Israeliană a ordonat luna trecută distrugerea celor două clădiri și a respins miercuri dimineață recursul constructorului împotriva demolării.

În ceea ce privește proiectul din Ierusalimul de Est, Netanyahu ‘a autorizat planificarea construcției de locuințe la Pisgat Zeev, Ramot, Guilo și Har Homa’, toate cartiere de coloniști în partea ocupată și anexată de Israel din 1967.

Circa 400.000 de coloniști israelieni trăiesc în prezent în Cisiordania și, la zece ani de la retragerea unilaterală a Israelului din Gaza, majoritatea israelienilor doresc reluarea colonizării în Gaza. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata