Premii de 2,2 miliarde de euro la Loteria de Crăciun din Spania

Cea mai mare extragere loto din lume are loc marți, 22 decembrie,  în Spania, valoarea cumulată a premiilor ridicându-se la 2,24 miliarde de euro, informează DPA.

Potrivit cotidianului spaniol El Mundo, aproximativ 75% din populația de 46 de milioane de locuitori a Spaniei joacă la loteria tradițională de Crăciun, denumită popular ‘El Gordo’ (-Grasul-), cheltuind în total 0,3% din produsul intern brut al țării.

Premiul cel mare are în continuare o valoare totală de 4 milioane de euro și un câștig de 400.000 de euro pentru fiecare bilet cumpărat la zecime. Un bilet standard costă 20 de euro dar în mod tradițional spaniolii își unesc eforturile pentru a cumpăra mai multe bilete de câte 200 de euro fiecare.

Alte loterii au premii individuale mai mari însă ‘El Gordo’ este considerată loteria care acordă cele mai mari sume totale, împărțite însă în mii de premii.

Extragerea a început marți la ora 8,00 GMT la Opera Regală din Madrid, evenimentul care durează până la trei ore fiind transmis de televiziunea națională. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata