Președintele FCC din SUA avertizează asupra amenințărilor la adresa telecomunicațiilor din China

Președintele Comisiei de comunicații federale (FCC), Ajit Pai, a declarat că potențialul spionaj chinez și amenințările la adresa rețelelor de telecomunicații americane și a libertății internetului sunt cea mai mare problemă de securitate națională cu care se vor confrunta autoritățile de reglementare în următorii patru ani.

Ajit Pai a declarat pentru Reuters într-un interviu că există o „gamă largă” de activități din China care sunt îngrijorătoare, inclusiv de supraveghere, spionaj economic și potențială „injectare de viruși în rețelele din Statele Unite sau din întreaga lume. Există o serie de lucruri negative care se pot întâmpla atunci când echipamentele nesigure sunt utilizate pentru a trata informații sensibile. ”

Pai a fost numit președintele Comisiei de comuncații federale în ianuarie 2017 de fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump și a demisionat miercuri. În timpul mandatului său, FCC a reprimat producătorii chinezi de rețele precum Huawei și ZTE.

Luna trecută, FCC a început procesul de revocare a autorizației China Telecom de a opera în Statele Unite. China Telecom este cea mai mare companie chineză de telecomunicații.

„Partidul comunist chinez are o viziune asupra lumii foarte determinată. Vor să domine acest spațiu și să-și exercite voința – chiar și dincolo de propriile frontiere ”, a spus Pai marți. „Aceasta este o amenințare serioasă nu doar pentru libertatea internetului, ci și pentru securitatea națională pentru noi și pentru mulți dintre aliații noștri.”

Ministerul chinez de externe a declarat în decembrie că afirmațiile SUA cu privire la riscurile la adresa securității naționale sunt false.

FCC a avertizat pentru prima dată în aprilie că ar putea încheia operațiunile din SUA a trei companii chineze de telecomunicații controlate de stat, inclusiv China Telecom.

În 2019, FCC a votat să-i refuze lui China Mobile dreptul de a furniza servicii de telecomunicații americane, invocând că există riscul că guvernul chinez ar putea să le folosească pentru a efectua spionaj.

În timpul conducerii lui Pai, FCC a desemnat oficial Huawei și ZTE Corp din China drept amenințări la adresa securității naționale, interzicând firmelor americane să folosească un fond guvernamental de 8,3 miliarde de dolari pentru a cumpăra echipamente de la companii. Congresul a aprobat 1,9 miliarde de dolari în decembrie pentru a plăti înlocuirea echipamentelor fabricate în China în rețelele americane.

În aprilie, FCC a aprobat cererea Google de către unitatea Alfabet de a utiliza o parte a unui cablu de telecomunicații submarin SUA-Asia, dar nu către Hong Kong, după ce agențiile SUA au ridicat probleme de securitate națională.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata