Preşedintele israelian: Evreii din Franţa sunt bineveniţi în Israel, însă nu din frică, ci din iubire

Președintele israelian Reuven Rivlin a afirmat marți că evreii din Franța sunt bineveniți în Israel, dar că ei nu ar trebui să se instaleze aici din cauza fricii de atentate, informează AFP.

‘Frați și surori, cetățeni evrei ai Franței, sunteți bineveniți. Pământul nostru este pământul vostru, căminul nostru este și căminul vostru și sperăm să vă vedem stabiliți în Sion’, a spus Rivlin în timpul funeraliilor a patru evrei uciși vineri la Paris, în atacul asupra magazinului de produse cușer.

‘Însă nu puteți să reveniți la căminul ancestral din tristețe, din disperare, din cauza distrugerilor, spaimelor sau fricii determinate de terorism. Vrem să alegeți Israelul din dragoste pentru Israel’, a mai spus președintele israelian.

Rivlin, care s-a remarcat prin eforturile sale pentru moderație, după ce a preluat președinția Israelului în 2014, s-a implicat astfel în dezbaterile referitoare la necesitatea ca evreii din Franța să emigreze sau nu în Israel. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a iritat Parisul sâmbăta aceasta, după ce a declarat, adresându-se evreilor din Franța, că Israelul este ‘căminul’ lor. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata