Prețurile petrolului scad pe măsură ce creșterea din India a COVID-19 solicită perspective

Prețurile petrolului au scăzut miercuri pentru a doua zi, îngreunate de îngrijorarea că, cazurile crescânde de COVID-19 în India vor reduce cererea de combustibil în cel de-al treilea cel mai mare importator de petrol din lume.

La sfârșitul lunii iunie, viitorul brut Brent a scăzut cu 29 de cenți, sau 0,4%, până la 66,28 dolari pe baril, după ce a căzut marți cu 48 de cenți.

În iunie, viitorul brut al US Texas Intermediate a scăzut cu 34 de cenți, sau 0,5%, la 62,33 dolari pe baril. Contractul din luna mai a expirat marți în scădere cu 1,5%, la 62,44 USD.

„India este un mare consumator de țiței. Deci, creșterea numărului de virusuri și, prin urmare, restricțiile pentru limitarea răspândirii vor diminua perspectivele cererii”, a declarat Ravindra Rao, vicepreședinte pentru mărfuri la Kotak Securities.
„Piețele globale ale țițeiului rămân bine aprovizionate cu OPEC și aliații săi programate să crească producția în lunile următoare. Deci, dacă imaginea cererii nu se îmbunătățește semnificativ, prețurile se pot corecta în continuare.”

India, de asemenea cel de-al treilea cel mai mare consumator de petrol din lume, a raportat miercuri o altă creștere record a numărului de decese zilnice de la COVID-19, la 2.023, și o altă creștere record în cazuri la peste 295.000.

Țara, unde părțile mari sunt acum blocate din cauza unui al doilea val imens de pandemie, se confruntă cu o criză de aprovizionare cu oxigen pentru a trata pacienții.

„Ați văzut rafinării acolo (în India) care scad, deoarece cererea a scăzut odată cu răspândirea blocajelor. Acest lucru este în mod clar o greutate pentru piață și sentiment”, a declarat Lachlan Shaw, șeful cercetării mărfurilor la National Australia Bank.
Continuând să bată piața, datele din grupul industrial American Petroleum Institute (API) au arătat că stocurile de țiței și distilate din SUA au crescut în săptămâna încheiată la 16 aprilie, potrivit a două surse de piață, comparativ cu prognozele analiștilor pentru tragerea în stocuri.

Stocurile de țiței au crescut cu 436.000 de barili, a raportat API, potrivit surselor. Analiștii chestionați de Reuters se așteptau la o retragere de 3 milioane de barili a stocurilor de țiței.

„Această ultimă creștere a COVID a greșit mai mult decât alți comercianți, care construiau poziții lungi înaintea a ceea ce se așteaptă să fie un sezon de conducere de vară de succes în SUA”, a declarat Stephen Innes, strateg de piață șef la Axi.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata