Prima colecţie D&G creată special pentru femeile musulmane

Casa de modă italiană Dolce&Gabbana (D&G) a prezentat o colecție adresată femeilor musulmane, compusă din tunici, văluri și rochii lungi vaporoase, în tonuri neutre și imprimeuri geometrice sau înflorate, relatează EFE.

Mass-media italiene au difuzat miercuri două fotografii, pe care designerul italian Stefano Gabbana le-a postat pe contul său de Instagram, care prezintă două manechine îmbrăcate în tunici lungi până la călcâie și purtând pe cap vălul „hiyab”.

Colecția, explică designerul, se numește „Abaya”, de la numele tunicilor de culoare închisă purtate de unele femei musulmane.

Casa de modă a prezentat colecția la ediția arabă din Style.com, ediție online a Vogue, care a publicat o galerie ce cuprinde 20 de fotografii privind noile creații ale D&G.

„Abaya Collection” este formată din mai multe compleuri văl și tunică împodobită cu pietre, broderii, dantele și imprimeuri geometrice sau motive florale.

Compleurile sunt prezentate în tonuri neutre, care merg de la negru la bej, și pot fi accesorizate cu ochelari de soare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: Dolce & Gabbana

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata