Primăria din Sao Paulo a interzis celebrul foie gras

Primarul orașului Sao Paulo, Fernando Haddad, a promulgat o lege care interzice producția și vânzarea celebrului foie gras, potrivit AFP și O Globo.

Legea, publicată recent în ‘Diário Oficial’ din Sao Paulo, denunță îndoparea gâștelor și suferința acestora și stipulează amenzi de până la 1.700 euro pentru restaurantele și magazinele care nu o respectă. Acestea au la dispoziție 45 de zile pentru a se adapta noilor reguli.

Promulgarea legii a fost salutată de apărătorii drepturilor animalelor, dar a fost viu criticată de bucătari.

‘Acesta nu este un fapt izolat. Există o tendință mondială privind o poziție mai justă față de animale‘, a spus Ricardo Laurino, coordonator național de grupuri din cadrul Societății vegetariene braziliene (Sociedade Vegetariana Brasileira), citat de ziarul brazilian O Globo.

‘Este ridicol și ipocrit! Nu toți crescătorii maltratează animalele’, a declarat, pentru O Globo, ‘chef’ Renato Carioni, de la restaurantul Cosi, care credea că primarul se va opune acestei legi pentru că este un mare amator de foie gras.

Acum o lună, asociația braziliană a bucătarilor profesioniști lansase o petiție prin care îi cerea primarului să recurgă la dreptul său de veto împotriva acestui proiect. Petiția (oesta.do/peticao-foie-gras) pleda pentru ‘FOIE GRAS ca instrument cultural al gastronomiei mondiale’.

Sao Paulo este recunoscut ca una dintre principalele trei destinații gastronomice ale lumii, concentrând ce este mai bun în bucătăria internațională, potrivit aceleiași asociații. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata