Primul film din istorie cu un buget de peste 100 milioane de dolari

Ceea ce în zilele noastre poate părea un buget relativ obișnuit pentru un film produs la Hollywood, la standardele anului 1994 a însemnat o noutate absolută.

Primul film al cărui buget a depășit suma de 100 de milioane de dolari a fost True Lies (Minciuni adevărate), regizat de celebrul James Cameron. Din distribuție fac parte alte nume cunoscute ale industriei de film americane, precum Arnold Schwarzenegger, Jamie Lee Curtis, Tom Arnold, Art Malik, Tia Carrere, și Charlton Heston.

Scenariul peliculei americane este parțial inspirat după comedia franțuzească La Totale!, din 1991.

True Lies a fost bine primit atât de critica de specialitate, cât și de publicul larg. Pentru prestația sa în rolul lui Helen Tasker, actrița Jamie Lee Curtis a primit Globul de Aur pentru cea mai bună actriță și Premiul Saturn la aceeași categorie. La rândul său, regizorul James Cameron a fost recompensat cu Premiul Saturn pentru cel mai bun regizor.

O altă premieră legată de acest film constă în faptul că este primul care a beneficiat de efectele speciale vizuale realizate de compania Digital Domain, fondată în 1993 de James Cameron, Scott Ross și Stan Wilson.

În ciuda costurilor ridicate de producție, filmul a înregistrat, pe plan mondial, câștiguri de 378 milioane de dolari. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata