Primul pod rulant din lume

Primul pod rulant din lume, care nu se deschide în modul clasic, ci își desfășoară treptat cele opt segmente triunghiulare exact ca o coadă de scorpion, este Rolling Bridge din regiunea Paddington, Londra, potrivit Guinness Book Worlds of Records 2015.

Realizat după proiectul designerului britanic Thomas Heatherwick, podul a fost construit în 2004, ca parte a acțiunii de dezvoltare a zonei comerciale din Paddington. Construcția rulată are formă octogonală, cei 12 metri lungime ai podului fiind desfășurați odată cu punerea în acțiune a mecanismelor hidraulice.

În 2006, Thomas Heatherwick a câștigat premiul ”Designerul Anului” pentru realizarea acestui unic pod destinat pietonilor, care arată exact ca o lucrare de artă modernă. De asemenea, construcția a primit mai multe premii, printre care Structural Steel Award și Emerging Architecture Award conform digilondon.com.

În timpul săptămânii, Rolling Bridge este un pod obișnuit, însă în fiecare zi de vineri, la prânz, acesta este ”rulat” spre încântarea celor care trec prin această zonă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata