Primul pui de gorilă din America Latină s-a născut la grădina zoologică din Belo Horizonte

Primul pui de gorilă din America Latină s-a născut marți la grădina zoologică din Belo Horizonte, capitala statului brazilian Minas Gerais, și atât mama, cât și puiul sunt bine, a anunțat directorul complexului, Gladstone Correa, citat joi de AFP.

Nu se știe deocamdată care este sexul puiului acestei gorile de șes, o specie pe cale de dispariție, pentru că în cursul primelor luni el rămâne lipit de burta mamei, ceea ce face ca identificarea să fie dificilă, a precizat directorul Correa, citat de ziarul Folha de Sao Paulo.

Gorila mamă, LouLou, și puiul ei — care încă nu a primit un nume — vor continua să trăiască în același țarc cu Leon, tatăl nou-născutului, și alături de o altă femelă, Imbi, care urmează și ea să nască, a explicat directorul.

Potrivit specialiștilor, LouLou ar trebui să încerce să se izoleze cu puiul ei într-un loc unde se va simți mai în siguranță, precum plantația de bambus din rezervația gorilelor. Grădina zoologică le cere vizitatorilor să aibă puțină răbdare pentru a putea vedea puiul’, a declarat Correa.

Gorilele LouLou, în vârstă de 9 ani, și Léon, de 15 ani, au fost aduse în octombrie la grădina zoologică din Belo Horizonte, fiind donate de instituții europene. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata