Prinţesa Diana a fost omorâtă din cauza planului său de a-i demasca pe traficanţii britanici de arme

Prinţesa Diana a fost omorâtă deoarece intenţiona să dezvăluie rolul Marii Britanii în comerţul cu arme, relatează marţi (1 iunie 2010) express.co.uk, care citează un avocat al apărării.

Diana intenţiona să publice un jurnal ‘exploziv’ pentru a-i demasca pe cei profund implicaţi în producţia de mine de teren din Marea Britanie, a declarat luni avocatul Michael Mansfield, în cadrul participării la un festival în Ţara Galilor.
„Toată lumea îşi aduce aminte că ea a adunat informaţii despre minele de teren. Toate lumea ştie că implicarea britanică în comerţul cu arme, în special cel cu mine de teren, a fost şi este un uriaş interes personal. Mi se pare că plănuia diferite vizite. Fusese deja în Angola şi urma să meargă în Cambodgia”, a afirmat el.

„Un număr mare de mine de teren au fost fabricate de britanici. Ea a susţinut că are un jurnal exploziv în care urma să dezvăluie numele persoanelor celor mai puternic implicate în comerţul cu arme al Marii Britanii”, a adăugat avocatul.

Prinţesa de Wales i-a înfuriat pe miniştri atunci când a cerut o interdicţie internaţională asupra minelor de teren, cu câteva luni înainte de decesul său din 1997. Declaraţia sa a fost făcută în timpul unei vizite în Angola pentru a se întâlni cu una din zecile de mii de victime inocente ale acestor dispozitive explozive letale.

Campania prinţesei Diana împotriva minelor şi planul de a dezvălui secrete din spatele comerţului cu astfel de arme ‘nu sunt lipsite legături’ cu accidentul de maşină de la 31 august 1997 din Paris, în urma căruia Diana şi iubitul ei Dodi Fayed şi-au pierdut viaţa, a precizat avocatul.
El a mai pus că ‘un martor care o ştia bine’ a susţinut că prinţesa avea un ‘jurnal demascator’ şi o cutie dispărută cu hârtii care ar putea conţine informaţii cruciale. Mansfield l-a reprezentat de tatăl lui Dodi Fayed, Mohamed Al Fayed, în ancheta privind moartea cuplului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata